Kule triks

Triks – Mynten forsvinner, men hvordan?

Kult! Men, hvordan gjør man det egentlig?

Tryllingtryllekunstertrylleri eller illusjonisme har tradisjonelt to ulike definisjoner. For det første kan det omhandle utøvelsen av den form for magi eller trolldomsom er nært forbundet med alkymi og esoteriske tradisjoner og som også kunne utøves av hekser og trollmenn. For folk flest i dag vil man med trylling derimot tenke på et kunststykke eller scenetriks som tilsynelatende er umulig eller uforklarlig. Trylling utføres av en tryllekunstner på en scene (med større effekter) eller i en salong (nærtricks) og som regel i et varietéshow, på sirkus eller liknende. Trylling har en lang tradisjon som folkelig underholdning og det er mange klassiske triks, både enkle og kompliserte, og en lang rekke berømte tryllekunstnere.